دسته‌بندی نشده

استفاده از عینک آفتابی برای موبایل

استفاده از عینک آفتابی برای موبایل

تصوری که تا حالا، ما از عینک های دودی و آفتابی داشتیم، برای محافظت از نور خورشید بوده است. اما در این میان ممکن است که برخی از افراد در هنگام کار با موبایل هم از آن استفاده کنند. در واقع هدف ما بررسی استفاده از عینک آفتابی برای موبایل است که مزایا و یا معایب آن را بسنجیم. همراه ما باشید تا این موضوع را به طور کامل بررسی کنیم.

معایب عینک آفتابی در موبایل

همانطور که گفته شد، این کار دارای معایبی است که باید آنها را بررسی کنیم. زیرا یک عینک آفتابی برای استفاده از فضای بیرون در نظر گرفته شده و مناسب تلفن های همراه نیست. برای همین شما را با معایب استفاده از عینک آفتابی برای موبایل آشنا می کنیم که شامل موارد زیر است.

  • اثر پلاریزاسیون
  • کاهش روشنایی صفحه گوشی
  • افزایش خستگی چشم
  • بازتاب نورهای اضافی
  • تغییر رنگ های موجود در موبایل
  • کاهش کیفیت دید

این ها تنها بخشی از معایب استفاده از عینک برای گوشی همراه است‌ و معایب اصلی شامل چندین مورد دیگر هم می شود. اما به هر حال ما مهم ترین این معایب را ذکر کردیم و در ادامه نیز توضیحات هر کدام را به طور کامل خواهیم داد.

اثر پلاریزاسیون

اولین و بیشترین تاثیرات پلاریزاسیون هنگام کار با گوشی، ایجاد الگوهای رنگین‌ کمانی یا تاریک شدن صفحه است. بیشتر صفحه‌های LCD و OLED از نور پلاریزه برای نمایش تصویر خود استفاده می‌کنند. حالا زمانی که از یک عینک پلاریزه استفاده می کنید، ممکن است بسته به زاویه‌ی نگه داشتن موبایل، صفحه‌ی آن تاریک یا حتی سیاه شود. در این شرایط، برای جلوگیری از سیاه یا تاریک شدن صفحه، باید زاویه نگه‌ داشتن گوشی را تغییر دهید.

تاثیر استفاده از عینک آفتابی برای موبایل

چیزی که در دراز مدت باعث از دست رفتن آسایش و رفاه فرد می شود. همچنین، ممکن است رنگ‌های غیرعادی روی صفحه ظاهر شود که به کلی صفحه موبایل را دگرگون کند. تا حدی که به کلی، چیزی که می بینید با چیزی که در واقعیت وجود دارد،  کاملا متفاوت خواهد شد. به طور کلی، عینک پلاریزه کنتراست تصویر روی موبایل را کاهش می دهد و در نتیجه وضوح و جزییات تصویر کمتر دیده شود.

کاهش روشنایی صفحه موبایل

یک لنز عینک آفتابی، برای جذب محدوده ای از نور طراحی شدند تا چشمان شما از نور شدید محافظت کنند. این لنزها، بسته به میزان تیرگی و نوع پوششی که دارند، درصد زیادی از نور ورودی را فیلتر می‌کنند. اما زمانی که شما با عینک آفتابی به صفحه گوشی نگاه می‌کنید، نور کمتری از صفحه به چشمانتان می‌ رسد و در نتیجه صفحه تاریک و کم نور خواهد شد.

حالا مشکل اینجاست که صفحه نمایش یک موبایل از ترکیب نورهای مختلف مانند نور پس‌ زمینه و رنگ‌ برای ایجاد تصویر استفاده می‌ کنند. در نتیجه، وقتی عینک آفتابی می‌ زنید، ممکن است برخی از این نورها به دلیل خاصیت فیلتر کردن لنزها کاهش یابند. به‌ویژه اگر عینک دارای لنزهای پلاریزه باشد، باعث کاهش وضوح و روشنایی بیشتری می‌شود.

افزایش خستگی چشم

یکی دیگر از معایبی که استفاده از عینک در هنگام کار با گوشی وجود دارد، این است که چشم ها بیشتر دچار خستگی می شوند. این موضوع، به دلایل مختلفی رخ می‌ دهد که غالبا به ساختار لنزها و سازگاری آنها با صفحه‌ های نمایش گوشی ها مربوط می شود. یک دلیل بزرگ این موضوع، کاهش روشنایی و در نتیحه آن، نیاز به تمرکز بیشتر می باشد. لنزهای یک عینک دودی، نور ورودی به چشم را کاهش می‌ دهند و صفحه گوشی هم کم‌ نورتر به نظر می‌ رسد.

این موضوع باعث می‌شود که چشم‌ ها برای دیدن واضح‌ تر مجبور شوند بیشتر تمرکز کنند. بنابراین، همین تمرکز اضافی می‌ تواند خستگی چشمی را افزایش دهد. در واقع به دلیل اینکه چشم، به طور مداوم برای تشخیص تصویر تلاش بیشتری می‌کند، خستگی بیشتری هم به سراغش می آید.

بازتاب نورهای اضافه

تصور کنید که حین رانندگی در شب، چقدر بازتاب نورهای اضافه چراغ ماشین های روبرویی، شما را اذیت می کند. حالا همین موضوع را برای زمان کار کردن با موبایل هم در نظر بگیرید. بازتاب نورهای اضافه به دلیل زدن عینک دودی زمان کار با موبایل، می‌تواند مشکلاتی را برای دید فرد ایجاد کند. این موضوع، به دلیل بازتاب نور محیط از سطح لنزهای عینک رخ می‌دهد و باعث کاهش وضوح و تمرکز در صفحه نمایش می‌شود. لنز یک عینک آفتابی، به خصوص اگر لایه آنتی رفلکس نداشته باشد، می‌تواند نور محیط را به چشمان شما بازتاب دهد.

بیشتر بخوانید: بهترین رنگ عینک برای فصل پاییز

این بازتاب‌ های ناخواسته می‌توانند به شکل لکه‌ های نوری یا حتی سایه‌ های ناواضح در لنز ظاهر شوند.  بنابراین کاملا دید مستقیم شما به صفحه موبایل را مختل می کنند. البته زاویه قرارگیری لنز عینک نسبت به صفحه موبایل هم تأثیر زیادی در میزان بازتاب‌های اضافه دارد. اگر زاویه عینک و موبایل مناسب نباشد، ممکن است بازتاب نور خورشید یا نورهای اطراف، باعث بروز هاله‌ یا سایه‌ روی گوشی شود. این موضوع بیشتر در محیط‌ های روشن یا در فضای باز بیشتر احساس می شود.

تغییر رنگ های صفحه

هر زمانی که از عینک آفتابی استفاده می‌ کنید، ممکن است متوجه تغییراتی در رنگ‌ های صفحه گوشی شوید. این پدیده، به دلیل ویژگی‌ لنزهای عینک آفتابی به‌ خصوص در لنزهای پلاریزه رخ می‌ دهد. موضوعی که به دلایل خاصی اتفاق می افتد. به طور مثال، عینک هایی که لنزهای تیره دارند، به دلیل جذب نور بیشتر ممکن است باعث کاهش اشباع برخی از رنگ‌ها شوند.

تغییر رنگ گوشی بخاطر عینک

این نکته منفی، به‌ خصوص در گوشی هایی که صفحه AMOLED و OLED دارند، بیشتر دیده می‌شود. زیرا این مدل ها، معمولا رنگ‌ های زنده‌ تری دارند و لنزهای تیره می‌توانند شدت این رنگ‌ها را کاهش دهند. به این مشکل، به اصطلاح رنگ‌ پریده گفته می شود و باعث کاهش کیفیت دید فرد می شود.

کاهش کیفیت دید

با ذکر کردن چندین مورد از معایب عینک برای کار با گوشی، به نظر می رسد که حالا با معایب آن کاملا آشنا شدید. در این شرایط، دیگر خبری از کیفیت دید و بینایی مناسب برای کار کردن وجود ندارد. بازتاب نور های اضافی، تغییر در رنگ های صفحه گوشی و مشکل در تمرکز بینایی، کیفیت دید را کاملا کاهش می دهد. بنابراین، اگر‌ همه علائم را در کنار هم قرار دهیم، متوجه می شویم که عینک دودی برای گوشی،‌ به هیچ وجه کار خوبی نیست.

عوارض دراز مدت

حالا ما دیگر به خوبی می دانیم که این کار چقدر ضرر و یا معایب مختلفی به همراه دارد. اما اگر این اشتباه را مدام تکرار کنیم، دچار چه مشکلاتی در دراز مدت خواهیم شد؟ انجام این کار برای مدت طولانی می تواند آسیب های زیادی را به چشم وارد کند. آسیب هایی شامل پیرچشمی، تاری دید، خستگی زودهنگام چشم، حساسیت به نور، بالارفتن نمره چشم و بسیاری موارد دیگر. مهم نیست که از عینک آفتابی زنانه استفاده می کنید و یا مردانه. در هر صورت، این مشکلاتی است که برای هر کسی به وجود می آید.

از طرفی، این ها تنها بخشی از عوارض استفاده از عینک دودی برای کار با گوشی است. به دلیل اینکه این پدیده در دو دهه گذشته افزایش پیدا کرده، هکوز به طور کامل با عواقب آن آشنایی نداریم. اما چیزی که می دانیم این است که صدمات جدی به چشم ها وارد می کند.

استفاده از عینک های بلوکات یا ضد اشعه

یکی از سوالاتی که حالا پیش می آید، این است که راه حل این مشکل چیست؟ به جای عینک های آفتابی، از چه مدل عینکی استفاده کنیم؟ بهترین راه حل این است که از عینک طبی و یا مخصوص تلفن همراه استفاده کنید. معمولا به این عینک ها بلوکات و یا ضد اشعه موبایل هم گفته می شود. در هنگام کار کردن با موبایل، بهترین وسیله برای دیدن بهتر، استفاده از عینک مخصوص گوشی است.

همچنین بخوانید: بهترین رنگ عینک آفتابی برای رانندگی

این عینک باید قابلیت های افزایش کنتراست، بهتر کردن شفافیت تصویر، کاهش خستگی چشم و فیلتر UV را داشته باشد. با داشتن این ویژگی ها، چشم ها دچار مشکلات کمتری خواهند شد و در معرض آسیب های بسیار کمتری قرار می‌ گیرند.

بهترین عینک های ضد اشعه موبایل

همان طور که گفتیم، بهترین عینک‌ های ضد اشعه برای کار با گوشی، معمولا شامل فیلتر نور آبی و عدسی‌ های آنتی رفلکس هستند. عدسی هایی که به کاهش خستگی چشم و محافظت از آن‌ها در برابر نور مضر کمک می‌کنند. اگر بخواهیم نام بهترین برندها را ذکر کنیم شامل موارد زیر می باشد.

بهترین عینک آفتابی برای موبایل

  • ریبن
  • اوکلی
  • فلیکس
  • واربی
  • گونار

شاید تعجب کنید که برخی از این برندها کمی ناشناخته هستند و قبلا نامی از آنها نشنیده اید. اما موضوع اینجاست که اغلب این شرکت ها به صورت تخصصی عینک های مخصوص بازی و یا کار با کامپیوتر را تولید می کنند. بنابراین، با خرید از این برندها می توانید خیال خود را بابت حفظ سلامتی چشم ها راحت کنید.

نحوه استفاده از گوشی در فضای باز

اگر در فضای باز بودید و نور شدیدی در آنجا وجود داشت، بهتر است که یک سایه مصنوعی ایجاد کنید. این سایه با دست یا کلاه و هر چیزی دیگر می تواند ایجاد شود. بهتر است که از عینک های آفتابی برای ایجاد یک لایه جلوگیرنده نور استفاده نکنید. زیرا این کار، همان عواقبی را در پی خواهد داشت که قبلا ذکر کردیم. بنابراین از انجام آن به شدت خودداری کنید.

سخن نهایی

ما شما را به طور کامل با تمام جوانب این کار آشنا کردیم و حالا دیگر به همه چیز آگاهی پیدا کردید. حالا دیگر به خوبی تاثیرات استفاده از عینک آفتابی برای کار با موبایل را می دانید. این که بجای این عینک ها، از چه مدل های دیگری استفاده کنید و یا چه روش های جایگزینی بهتر هستند. بهتر است که از این روش ها مانند عینک مخصوص گوشی استفاده کنید تا از معرض آسیب های چشمی به دور باشید.

خوشبختانه، افراد کمی این کار را انجام می دهند که اغلب آنها به دلایل خاصی مجبور به این کار هستند. اما اگر شرایط به نحوی بود که هر روزه مجبور شدید از عینک آفتابی استفاده کنید، مراقب باشید. چشم ها، مهم ترین اعضای بدن انسان هستند و نباید از سلامت آتها غافل شوید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *