تبدیل عینک طبی به آفتابی
استفاده از عینک ها در حالت کلی به دو منظور پزشکی یا جلوگیری از نور آفتاب استفاده می شود. در این میان، ممکن است که افرادی به هر دو حالت آن نیاز داشته باشند. برای همین باید تبدیل عینک طبی به آفتابی را انجام دهند تا هر دو حالت را در اختیار داشته باشند. اگر قصد انجام این کار را دارید، تا پایان همراه ما باشید تا نحوه انجام آن را ارائه دهیم.
چرا از عینک دو منظوره استفاده کنیم؟
امروزه بسیاری از افراد، مشکلات چشمی مانند نزدیک بینی و یا دوربینی دارند. همین افراد زمانی که در معرض نور آفتاب قرار می گیرند، مانند هر شخص دیگری ترجیح می دهند که از عینک آفتابی استفاده کنند. بنابراین، به ناچار مجبور هستند که هم عینک طبی و هم آفتابی را با خود حمل کنند. این حمل کردن عینک اگر خیلی کم اتفاق بیافتد، چندان کار شختی نیست.
اما زمانی که شما تنها از یک عینک برای این کار استفاده کنید، هم نور آفتاب شما را اذیت نمی کند و هم دید بهتری دارید. این اتفاق به ویژه در هنگام رانندگی اثرات خودش را بیشتر نشان می دهد. به طور مثال فرض کنید که هم در نزدیک بینی دچار مشکل هستید و هم نسبت به نور حساسیت دارید. در این شرایط، تنها راه ممکن، استفاده از عینک های آفتابی با نمره چشم مخصوص است.
روش های آفتابی کردن عینک طبی
اگر می خواهید تنها از یک عینک برای هم کاربرد طبی و کاربرد آفتابی استفاده کنید، باید آن را تبدیل کنید. یعنی شما از همان مدل طبی به عنوان یک عینک دودی استفاده می کنید. برای این کار می توانید از یکی از روش های تبدیل عینک طبی به آفتابی استفاده کنید.
- برچسب های عینک آفتابی
- کاورهای آفتابی گیره دار
- لنزهای فتوکرومیک
- تعویض عدسی های عینک با لنزهای رنگی طبی
- استفاده از قاب های موقتی آفتابی
در آینده ممکن است روش های بهتری هم طراحی شود که این کار را راحت تر انجام دهد. اما حالا نیز هر کدام از این روش ها را می توانید با توجه به امکاناتی که دارید انجام دهید. در ادامه مزایا و نحوه انجام این روش ها را به طور کامل توضیح می دهیم.
برچسب های مبدل عینک آفتابی
یکی از روش های تبدیل عینک به آفتابی استفاده از برچسب های دودی شکل و یا سایر رنگ ها است. این برچسب ها به راحتی روی عدسی های عینک طبی شما چسبانده می شوند و آنها را در برابر اشعه های مضر UV محافظت می کنند. این روش موقتی و مقرون به صرفه است و به سرعت عینک طبی شما را به عینک آفتابی تبدیل می کند. در واقع شما می توانید تعدادی از این برچسب ها در داخل کیف و یا جیب خود قرار دهید.
سپس در زمان هایی که لازم دارید، برچسب را به شیشه عینک طبی می چسبانید. در این صورت، عینک طبی دارای یک لایه آفتابی شکل می شود. نکته منفی این روش این است که برچسب را به خوبی نچسبانید و کیفیت دید پایین بیاید. بنابراین در هنگام چسباندن برچسب باید دقت کنید که این کار با دقت انجام شود.
کاورهای آفتابی گیره دار
در این روش، به جای استفاده از یک برچسب روی شیشه عینک، از یک شیشه دیگر با نام کاور استفاده می شود. حتما نام عینک های کاور دار را شنیده اید که دارای چندین رنگ عدسی مختلف هستند. این کاورها روی فریم عینک طبی شما قرار می گیرند و بهعنوان یک لایه محافظ در برابر نور خورشید عمل می کنند. آنها در اشکال و رنگ های مختلف موجود هستند و به راحتی قابل استفاده هستند.
همچنین بخوانید: عینک طبی چه کاربردی دارد
نحوه استفاده از این کاورها به این صورت است که در داخل جعبه عینک، تعدادی کاور با رنگهای مختلف وجود دارد. در زمانی که بیرون از منزل هستید می توانید یکی از این کاورها را انتخاب کنید. به طور مثال در هنگام رانندگی شب، رنگ زرد و برای نور شدید آفتاب، رنگ دودی مناسب است.
لنزهای فتوکرومیک
استفاده از روش های قبلی شاید کم دردسر به همراه داشته باشد. اما با استفاده از لنزهای فتوکرومیک، تبدیل عینک طبی به دودی به صورت خودکار انجام می شود. این لنزها در برابر نور خورشید تیره می شوند و در محیط های داخلی به حالت شفاف بر می گردند. در واقع با استفاده از این لنزها، عینک شما به طور خودکار در شرایط مختلف به عینک دودی تبدیل می شود و دیگر نیازی به تبدیل یا کار خاصی نیست. این ویژگی باعث می شود که شما دیگر نگرانی بابت نور آفتاب و مشکلات چشمی خود نباشید.
استفاده از عدسی های رنگی طبی
اگر هنوز عینک خود را انتخاب و خریداری نکردید، دست نگه دارید. شما می توانید از عینک های آفتابی که دارای نمره چشم هستند، استفاده کنید. برای این کار کافی است که عدسی های فعلی عینک خود را با لنزهای رنگی که دارای نمره طبی شما هستند، جایگزین کنید. این روش دائمی است و به شما اجازه می دهد رنگ لنز را بر اساس سلیقه خود انتخاب کنید.
یکی از ویژگی های این عینک ها این است که در هر شرایطی هر دو قابلیت طبی و آفتابی را خواهید داشت. تفاوت این عینک ها نسبت به روش قبل، نوع ساختار عینک است که در حالت پیش فرض، نوع آفتابی می باشد. در واقع شما یک عینک آفتابی خواهید داشت که شیشه آن دارای یک نمره طبی متناسب با چشم های شما می باشد.
استفاده از قاب های آفتابی
این قاب ها و یا به اصطلاح کلیپ ها روی عینک طبی شما قرار می گیرند و فورا آن را به عینک آفتابی تبدیل می کنند. هرچند که آنها سبک و قابل حمل هستند اما نسبت به دو روش قبلی چندان راحت نیستند. در صورت نیاز، شما می توانید کلیپ را از عینک خود جدا کنید. در مجموع مشابه کاور و برچسب، استفاده از این روش نیز دارای چالش های خاص خودش می باشد.
معایب عینک های طبی آفتابی
استفاده از عینک های دو منظوره طبی آفتابی مانند هر کار دیگری معایب خاص خودش را دارد. شاید بد نباشد که قبل از خرید عینک، معایب و چالش های آن را بدانید. در بخش زیر تعدادی از معایب استفاده از عینک های طبی آفتابی را می بینید.
- قیمت بالاتر نسبت به مدل های دیگر
- وزن بیشتر
- مدل های محدود و انتخاب سخت تر
- عملکرد ضعیف تر در نور شدید آفتاب
در میان این ۵ مورد، عملکرد این عینک ها در زیر نور شدید آفتاب نسبت به سایر موارد بیشتر به چشم می خورد. با این وجود، بسیاری از افراد ترجیح می دهند که از یک عینک یکسان برای تمام شرایط مختلف استفاده کنند. زیرا معایب استفاده از آن در مقابل مزیت هایی که دارد، آنچنان بد هم نیست.
کلام آخر
چشم ها، با ارزش ترین عضو بدن هر انسان به شمار می رود. بنابراین باید در شرایط مختلف از جمله کار و مطالعه یا زیر نور آفتاب، از آن مراقب کنیم. تبدیل عینک طبی به آفتابی به شما کمک می کند تا هر دو قابلیت ممکن را به طور همزمان داشته باشید. برای این کار خودتان می توانید با روش های گفته شده این تبدیل را انجام دهید. همچنین، در صورتی که تجربه آن را ندارید، بهتر است که آن را به یک عینک ساز ماهر بسپارید.